Societatea Studenților Mediciniști Craiova

Societatea Studenților Mediciniști Craiova este o organizație studențească, democratică, non-guvernamentală, non-politică, non-profit, care reprezintă studenții mediciniști craioveni.SSMC este membră FASMR și membră cu drepturi depline IFMSA. De asemenea SSMC este membră a USR (Uniunea Studenților din România), organizație reprezentativă a studenților din toată țara la nivelul Ministerului Educației si Cercetării și membră EMSA (European Medical Students Association).Cu o istorie de 27 de ani, SSMC este într-o continuă dezvoltare, însumând 54 de membrii activi dintre care 5 în Consiliul Director și peste 500 de voluntari implicați activ anual.SSMC reprezentă membrii săi față de conducerea și administrația Facultații de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie din Craiova, față de alte structuri ale Ministerului Educației și Cercetării, Organele puterii de Stat, precum și organizațiile similare naționale și internaționale.

Pe lângă Consiliul Director, SSMC dispune de 4 divizii de suport (IT, PR, Training,Divizia Europeană) și 6 departamente (SCOPH, SCORA, SCOME, SCORP, SCOPE, SCORE) fiecare dintre ele însumând un număr important de proiecte.

SSMC organizează anual câteva evenimente de maxim interes:

  • Craiova International Medical Students’ Conference (www.cimsc.org) este un eveniment care a debutat în urmă cu 19 ani, un congres a cărui amploare a crescut în mod constant, ajungând la 600 de participanți și 200 de studenți implicați în organizare. Prestigiul evenimentului a adus în Craiova participanți din toate colțurile globului. Workshop-urile inedite, conferințele de top cu speakeri din țară cât și din străinătate și programul social amplu au adus în ultimii ani CIMSC la cele mai înalte standarde. Congresul cuprinde 6 secțiuni: științe fundamentale, chirurgie, rapoarte de caz, cercetare medicală, o secțiune de postere și un concurs de desen anatomic, fiind atât o oportunitate de a rămâne la curent cu noile tendințe din medicină cât și de a prezenta o lucrare originală.
  • Balul Bobocilor, un concurs de Miss&Mister pentru studenții din cadrul UMF Craiova cu zeci de concurenți, distracție, momente artistice inedite, probe interactive și artiști de top, eveniment care se bucură anual de aproximativ 1000 de participanți.
  • Pentru că pe lângă muncă ne place să ne și distrăm, SSMC organizează evenimente sociale și culturale pentru toți studenții mediciniști Craiova și anual la începutul lunii Decembrie o mega-excursie la Straja unde distracția și voia bună nu au voie să lipsească.
  • SSMC își aduce contribuția și sprijinul în toate evenimentele locale precum Zilele UMF Craiova, simpozioame,congrese, conferințe sau Festivitatea de absolvire.

Consiliul Director 2017-2018:

Președinte:

Florescu Artemis Camelia

+4 0745 669 525

a.artemis1@yahoo.com

Vicepreședinte pe Probleme Interne:

Blehuiu Bogdan-Ionut

+4 0784 316 348

bblehuiu@yahoo.com

Vicepreședinte pe Probleme Externe:

Godeanu Robert Cristian

+4 0726 056 141

robertgodeanu@yahoo.com

Vicepreședinte Financiar:

Dinu Cătălina Maria

+4 0748 238 938

catalina.dinu94@yahoo.com

Secretar General:

Totoianu Alexandra Nicoleta

+4 0766 500 142

alexandra.totoianu@gmail.com

Contact:

ssmcfb@gmail.com

secretariat.ssmc@gmail.com

str. Petru Rareș, nr. 2-4, Cod 200349, Craiova, România

Media:

http://www.ssmcraiova.com

https://www.instagram.com/ssmcraiova/

https://www.facebook.com/ssm.craiova/

https://www.youtube.com/channel/UCufYDWNZFeQZs32ndvK6WQA

http://cimsc.org

https://www.facebook.com/cimsc2017/