Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti

Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti  (SSMB), a fost înfiinţată la 13 ianuarie 1875, la şase ani după întemeierea Facultăţii de Medicină din Bucureşti, din dorinţa studenţilor de a se sprijini reciproc și de a se manifesta ştiinţific într-un cadru organizat. Astăzi SSMB este o organizație studențească independentă, non-politică și non-guvernamentală, care reprezintă interesele profesionale, ştiinţifice, sociale şi culturale ale studenţilor medicinişti bucureșteni, fiind oficial recunoscută ca atare de către autorităţile guvernamentale locale, regionale şi centrale, precum şi de către alte organizaţii şi instituţii naţionale şi internaţionale.

Societatea este membru fondator al „Federaţiei Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România” (FASMR) , membră cu drepturi depline în „Federaţia Internaţională a Asociaţiilor Studenţilor Medicinişti” („International Federation of Medical Students’ Associations” – IFMSA) și are un Consiliu Director format din: Teodor Cristian Blidaru – Președinte, Claudiu Pavel – Vicepreședinte, Paula Ștefania Stan – Trezorier, Rareș Băloi – Secretar General și Cătălina Ceaușescu – Director Proiecte.

Sediul Societății este situat în Palatul Facultății de Medicină din București, Bulevardul Eroii Sanitari, numărul 8, cele peste 50 de proiecte desfășurate în cadrul activității SSMB fiind sprijinite de Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“. Dintre acestea amintim Donează sânge! Fii erou!, Simularea Examenului de Admitere și Congresul Național pentru Studenți și Tineri Medici (CNSTM), organizat cu succes încă din 2004 de SSMB, care își deschide porțile pentru studenții intenaționali și se transformă în International Medical Students’ Congress of Bucharest (IMSC of Bucharest) începând cu decembrie 2017.