Societatea Studenţilor Medicinişti Iaşi (SSMI)

Înființată în 1946, Societatea Studenţilor Medicinişti laşi (SSMI) este cea mai veche organizaţie studenţească non-guvernamentală, nonprofit, care are ca scop apărarea intereselor profesionale şi sociale, promovarea libertății de opinie, de alegere şi de acţiune ale studenţilor Facultăţii de Medicină.

SSMI este membru fondator al Federației Asociaţiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), având astfel drepturi depline în International Federation of Medical Students’ Associations (IFMSA), cea mai mare organizaţie studentească din lume cu peste 100 de ţări membre. FASMR reprezintă interesele studenţilor medicinişti din România, având parteneriate cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului și Sportului, Ministerul Sănătăţii şi Colegiul Medicilor din România.

SSMI este totodată şi membru cu drepturi depline în Alianța Națională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), cea mai activă organizaţie naţională a studenţilor, care desfăşoară numeroase campanii de amploare naţională, ce urmăresc îmbunătăţirea nivelului de trai şi a condiţiilor de învăţământ ale studenţilor români.

Dorinţa de a veni în sprijinul studenţilor își are originea în conştientizarea necesității dezvoltării membrilor societății ca persoane polivalente, ce influențează în sens pozitiv viața celor din jurul lor și în conștientizarea faptului că un cadru medical, pentru a fi cu adevărat performant, are nevoie de mai mult decât cunoştinţele teoretice – are nevoie de altruism, comportament etic, responsabilitate. Prin numeroasele proiecte implementate de departamentele societății, se încearcă dezvoltarea tuturor acestor abilități și calități, care vor servi la îmbunătăţirea serviciilor medicale furnizate de persoane bine pregătite.

Email: contact@ssmi.ro

CONSILIU DIRECTOR
Preşedinte : Vacant

VicePreşedinte Relatii Interne : Miruna-Ioana Ungureanu

VicePreşedinte Externe : Alexandra Rusu

VicePreşedinte Financiar : Alexandru Loghin

Secretar General : Bianca-Ioana Agavriloae

  • 00Days
  • 00Hours
  • 00Minutes
  • 00Seconds
  • 00Days

Time left Until Congressis 2020