GoSCORP România

GoSCORP este un proiect cu tradiție desfășurat în cadrul Comitetului Permanent SCORP care constă într-un program de schimb unilateral multinațional cu România pe activități de voluntariat interdisciplinare, aflate în strânsă legătură cu domeniul medical, ce îi încurajează pe participanți să-și depășească limitele în ceea ce privește empatia, toleranta, abilitățile medicale, capacitatea de a comunica eficient și de a lucra în echipă, loialitatea și devotamentul.

Începand cu acest an, GoSCORP România a fost afiliat programului IFMSA “Dignified & Non-Discriminatory Healthcare”, care sprijină proiectul în implementare, realizând misiunea sa de a ajuta studenții la medicina din întreaga lume să preia inițiativa și să desfășoare activități cu efecte benefice de lungă durată asupra comunităților din care provin.

Orphanage Initiative Romania (OIR)

Orphanage Initiative Romania este un proiect ce urmărește să îmbunătățească dezvoltarea copiilor instituționalizați și să faciliteze integrarea acestora în cadrul social și educațional. Folosind mijloace și activități non-formale și petrecând timp cu copiii instituționalizați, urmărim să îmbunătățim abilitățile lor sociale, să îi învățăm lucruri noi și să le menținem active curiozitatea și dorința de a învăța.

Voluntarii pătrund în lumea celor mici prin jocuri de devoltare a personalității, plimbări colective în aer liber, vizitarea punctelor de interes ale orașului din care fac parte, toate aceastea facilitând o buna comunicare intre voluntari și copii, dar și activități ca desenul, decupajele, treasure hunts și altele asemenea, concepute pentru ca ei să își folosească imaginația și creativitatea.

Cercul de Bioetică

Cercul de bioetică (Bioethics Debate Club) este un proiect național FASMR, afiliat la programul IFMSA Ethics and Human Rights in Health. Scopul său este de a antrena voluntarii în descoperirea și aprofundarea eticii medicale prin organizarea unor evenimente de tipul vizionare de film și discuții; conferințe sau training-uri și workshop-uri

Apartenența la Comitetul Permanent pentru Drepturile Omului și Pace este evidențiată prin temele selectate pentru discuții și alte tipuri de evenimente, concentrându-se atât pe aspectele clasice ale bioeticii, cât și asupra principiilor enunțate în Declarația Universală a Drepturilor Omului.

Implică-te în azilul refugiaților

Este un proiect care urmăreste familiarizarea refugiaților cu țara azilantă şi încurajarea integrării lor în societate. Aceştia sunt persoane ce şi-au părăsit țara natală din cauza persecuțiilor politice, a războiului sau a traficului de carne vie. Pentru a veni în sprijinul lor organizăm vizite săptămânale la centrul de cazare și proceduri pentru solicitanții de azil din București. În cadrul vizitelor se țin discuții despre sănătate în scop informativ și despre drepturile omului. În acest mod, proiectul are ca scop atât susținerea, cât și îmbunătățirea stării de sănătate a persoanelor din azil.

Implică-te în azilul de bătrâni

Proiect național FASMR ce dorește dezvoltarea relațiilor de comunicare ale studenților din profesiile medicale cu persoane de diferite vârste și cu diferite patologii. Astfel studenții își pot aplica și îmbunătăți cunoștințele medicale, dar și capacitatea de a relaționa cu omul, dezvoltându-și competențele sociale.

Studenții pot merge o dată la două săptămâni la centru pentru pacienți vârstnici. Vizita presupune două părți: anamneza- făcută de studenți, cărora le este prezentat și dosarul personal al pacientului; iar apoi partea socială a proiectului:

  • Discuții pe diferite teme – retrăirea anilor de studenție de către vârstnici,
  • Muzică, literatură, teatru, filme
  • Jocuri de table, șah, remi
  • Pictat globulețe
  • “workshop” de croșetat pentru student
  • Confecționare felicitări „hand-made” pentru familiile acestora