În perioada 14-17 decembrie 2017, Federația Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) a reunit organizațiile studențești în cadrul celei de-a XXXVII-a Adunări Generale, desfășurate la Sibiu. Cu acest prilej, peste 200 de reprezentanți ai studenților din toate centrele universitare medicale românești au putut pune bazele noilor strategii de activitate pentru anul 2018.

În cadrul întâlnirii a fost ales noul Consiliu Director, împreună cu ofițerii naționali și directorii de programe și de divizii. În cadrul FASMR funcționează o serie de departamente cu implicare națională și internațională în probleme de: sănătate publică și epidemiologie, sănătatea reproducerii și boli cu transmitere sexuală, drepturile omului, educație medicală și multe altele.

După alegerea reprezentanților, s-au conturat noile direcții și strategii de activitate, luându-se în calcul problemele și neajunsurile studenților mediciniști din întreaga țară. Printre țintele pe care FASMR le vizează pentru anul 2018 se numără: Examenul de Rezidențiat, situația actuală a medicilor rezidenți din România, exodul tinerilor absolvenți și medici, cât și problemele locale sau naționale ale învățământului superior medical.

Reprezentând peste 23.000 de studenți din 11 centre universitare, FASMR devine vocea comună a unei generații, o voce care va lua, în sfârsit, o atitudine activă în ceea ce privește viitorul tinerilor medici, dar și viitorul propriei țări. Noua poziție se îndreaptă spre abordarea și soluționarea actualelor neajunsuri din sistemul medical românesc, încercând împreună reanimarea sa din colaps.

Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) este o organizaţie studenţească, independentă, non-guvernamentală şi apolitică care reprezintă interesele profesionale, ştiinţifice, sociale şi culturale ale studenţilor medicinişti. Înfiinţată în 1994, FASMR reflectă interesele comune a peste 23.000 de studenţi medicinişti, în relaţia cu autorităţile statului, cu universităţile din care fac parte şi cu ceilalţi parteneri externi, fiind membră cu drepturi depline IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations).

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *