Examenul de rezidențiat reprezintă primul pas realizat de absolvenții facultăților de medicină în direcția intrării lor, ca parte activă, în sistemul de sănătate, devenind unica sursă de departajare în alegerea viitorului domeniu de activitate. După șase ani de facultate, zeci de examene și sute de ore de practică în spitale, studenții sunt nevoiți să își echivaleze întreaga experiență acumulată cu bibliografia examenului de rezidențiat. Calitatea conținutului științific de care absolvenții facultăților de medicină dispun în pregătirea pentru acest examen, este direct proporțională cu performanțele lor ulterioare.

 

Considerând că în materialul bibliografic al sesiunii noiembrie 2017, reprezentat de Compendiul de specialități medico-chirurgicale, s-au regăsit o serie de erori și discordanțe, FASMR solicită reevaluarea și corectarea acestora pentru sesiunea examenului de rezidențiat care urmează să aibă loc în anul 2018. Aceste erori au fost sesizate de către studenții care s-au pregătit pentru sesiunea noiembrie 2017, utilizând compendiul elaborat sub coordonarea Prof. Univ. Dr. Victor Stoica şi Prof. Univ. Dr. Viorel Scripcaru, de către un colectiv multidisciplinar format din cadre didactice de la toate universitățile de medicină şi farmacie.

Actuala poziție este susținută de toți membrii Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR), reprezentând studenții în medicină din centrele universitare: București, Cluj-Napoca, Iași, Craiova, Târgu Mureș, Timișoara, Sibiu, Brașov, Oradea, Galați și Constanța. FASMR face un apel către instituții, asociații și federații cu interese comune spre a se alătura acestui demers, pentru a încuraja recorectarea bibliografiei examenului de rezidențiat, necesară unei pregătiri corespunzătoare în vederea susținerii acestuia.

 

Federaţia Asociaţiilor Studenţilor în Medicină din România (FASMR) este o organizaţie studenţească, independentă și non-guvernamentală care reprezintă interesele comune a peste 27.000 de studenţi medicinişti din 11 centre universitare din ţară, în relaţie cu autorităţile statului, cu Universităţile din care fac parte şi cu partenerii externi. FASMR este membră cu drepturi depline IFMSA (International Federation of Medical Students’ Associations).

 

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *