În data de 19 septembrie 2017, reprezentanți ai Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și ai Federației Asociațiilor Studenților Farmaciști din România (FASFR) au participat activ la dezbaterea privind modificarea legii antitutun, în cadrul Comisiei pentru Sănătate și Familie a Camerei Deputaților.

Cu această ocazie, ne-am exprimat alături de numeroși reprezentanți ai societății civile poziția fermă impotriva oricărei tentative de relaxare a legii349/2002. Felicităm alegerea factorilor decizionali de a nu susține aceste modificări ale legii și ne afirmăm sprijinul în implementarea viitoarelor amendamente menite să reducă promovarea, vânzarea și consumul tutunului în România.

Urmând modelul unor țări precum Australia, Georgia și Slovenia, unde consumul a scăzut semnificativ în ultimii ani, considerăm că o măsură esențială este introducerea pe piață a ambalajelor simple (plain packaging). Acestea se dovedesc a fi eficiente în reducerea promovării produselor de tutun, astfel un pas important către asigurarea sănătății întregii populații.

#FASMR#2035faratutun#primageneratiefaratutun

Categories: Uncategorized

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *